Laatste nieuws Auto Service Lonneker

Laatste nieuws

Op alle nieuwe auto’s vanaf 2014

14 augustus 2013

Vanaf 2014 is een controlesysteem voor bandenspanning aan boord van een nieuwe auto in Nederland verplicht. Nieuwe modellen die in 2014 voor het eerst op de markt komen, moeten zo’n voorziening aan boord hebben.

DC of TPMS

Zo’n automatisch controlesysteem houdt tijdens het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Als er een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt, wordt dit meteen aan de bestuurder gemeld. Het bandenspanningscontrolesysteem heeft als meest gangbare Duitse of Engelse afkortingen RDC (Reifen Druck Control), RDKS (Reifen Luftdruck Kontrollsystem) en de Engelse variant daarop TPMS (Tyre Pressure Control System).

Alleen nieuwe modellen in 2014

Het is de bedoeling dat in november 2014 alle nieuwe modellen die dan de weg op komen, zijn voorzien van zo’n bandenspanningscontrolesysteem. In Amerika is een dergelijk systeem al een aantal jaren verplicht. En nu komt dus ook Europa aan de beurt. Dat betekent dat op termijn deze verplichting voor heel Europa gaat gelden.

Passief systeem

Er bestaan twee systemen, een passief en een actief systeem. Bij een passief systeem wordt de bandenspanning bewaakt door een sensor in het ABS-systeem. Die meet de afrolomtrek van de band. Die wordt minder als er lucht uitloopt en dit systeem zal dat meteen opmerken en de bestuurder via een optisch of een geluidssignaal waarschuwen. Omdat dit systeem niet in de velg zelf zit maar vanaf de buitenkant de rolomtrek meet, werkt het ook als je op winterbanden overstapt.

Actief systeem

Bij een actief systeem heeft elk wiel zijn eigen sensor. Die zendt met een radiosignaal de informatie naar een stuurapparaat. Minimale drukverschillen worden al herkend. Nadeel is wel dat bij het wisselen naar winterbanden een monteur de sensoren moet aansluiten, die dan ook in de wielen van de winterbanden moeten zitten. (Bron: ANWB)

RUITREPARATIES VOOR STERRETJE EN COMPLETE VERVANGINGEN

Wilt u een ruitreparatie uit laten voeren, bijvoorbeeld omdat u een sterretje heeft opgelopen of er sprake is van een barst in een van uw ruiten? Wij kunnen een sterretje voor u herstellen, of een complete ruit plaatsen op het moment dat dit niet langer een optie is. We zorgen er op die manier voor dat de ruitreparaties bijdragen aan uw mogelijkheden om veilig de weg op te gaan. Indien mogelijk zullen we uw ruit repareren, maar we kunnen u daarnaast een ruit aanbieden die minstens zo sterk is als het origineel.

STERRETJE IN DE RUIT REPAREREN

Heeft u een sterretje in de ruit opgelopen? Dan is een reparatie van de autoruit van groot belang, om ervoor te zorgen dat de schade zich niet verder uit zal breiden. Op het moment dat u niets doet en toch de weg op gaat neemt u het risico dat het sterretje uit zal groeien tot een barst. In dat geval is het noodzakelijk om de ruit als geheel te vervangen, terwijl we een sterretje kunnen repareren met onze speciale hars. Kom zo snel mogelijk langs met een sterretje in uw autoruit, om de ruitreparatie uit te laten voeren en verdere problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

AUTORUIT VERVANGEN

Is het sterretje uitgegroeid tot een barst of heeft u op een andere manier te maken gekregen met meer serieuze schade aan uw ruit? Dan is een ruitreparatie vaak niet meer zomaar mogelijk en is het van belang om voor een compleet nieuwe ruit te zorgen. We zorgen ervoor dat de nieuwe ruit van een uitstekende kwaliteit is, waardoor u daar de komende jaren zonder omkijken gebruik van kunt maken. Uiteraard plaatsen we de nieuwe ruit uiterst vakkundig. Een ruit vervangen is een specialistische klus, waar we een uitgebreide ervaring mee hebben.

Bezoekadres

icon

Auto Service Lonneker
Oldenzaalsestraat 1038
7524 AJ Enschede.
tel. : 053-4322210

 

Openingstijden

  • Ma. 8:00 tot 17:00
  • Di. 8:00 tot 17:00
  • Wo. 8:00 tot 17:00
  • Do. 8:00 tot 17:00
  • Vr. 8:00 tot 17:00
  • Zaterdag alleen op afspraak

Routeplanning via Google